Rode uienchutney met tijm

 

6 middelgrote rode uien in halve ringen gesneden

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing

40 ml. balsamico azijn

2 eetlepels fijngesneden verse tijm

Versgemalen zwarte peper & zout

 

Verwarm de olijfolie olie in een koekenpan en voeg zodra de olie warm is de uien toe.

Laat even een paar minuten bakken en doe dan de honing erbij en laat ook deze al roerend even meebakken. Dan de tijm, balsamico azijn en peper en zout erbij. Laat alles nog een paar minuutjes bakken en zet vervolgens het vuur laag zodat de chutney zachtjes kan pruttelen. Na zo'n 20 minuten zijn de uien lekker zacht en is de chutney klaar. Deze chutney is overheerlijk als je er samen met een plak oude kaas een tosti van maakt. Maar ook in combinatie met geitenkaas is de uienchutney erg lekker. Bewaar wat je niet gebruikt in de koelkast daar blijft het zeker wel zo'n 4 dagen houdbaar.