Lauwwarme Salade Ratjetoe a la Puur Santé

 

Voor 1 persoon:

30 gram veldsla

halve paprika in repen

50 gram cherry tomaatjes

40 gram sugar snaps

40 gram kastanjechampignons in stukjes

30 gram rode ui in halve ringen

100 gram krieltjes (met schil)

1 ei

30 gram gerookte spekreepjes (een beetje zondigen mag!)

1 eetlepel olijfolie

citroensap, peper & zout

 

 

 

Vet de paprikarepen en de kastanjechampignons licht in met de helft van de olijfolie. Maak een grillpan warm en gril eerst de paprikarepen. Kook de krieltjes in 10 minuten, het ei in 6 minuten en de sugar snaps in 5 minuten gaar. De spekreepjes mooi bruin bakken in een droge koekenpan. Als de paprikarepen de mooie grillstreepjes krijgen voeg je de kastanjechampignons toe en op het eind grill je de cherrytomaatjes nog even mee. Als je klaar bent met grillen is het evt. mogelijk om alles uit de grillpan warm te houden in de oven op 90 graden of je dekt het goed af.  Als de krieltjes gaar zijn giet je ze af en laat ze nog even droogstomen. Eerst de veldsla en uien op het bord deze maak je op smaak met citroensap en de resterende olijfolie. Vervolgens voeg je krieltjes en de rest van de groente toe en brengt het allemaal op smaak met peper en zout.  Als laatste de spekreepjes er overheen en dan genieten!!