Rode bietensalade met lauwwarme geitenkaas

Voor 1 persoon:

30 gram veldsla

1 grote gekookte rode biet in grove stukken gesneden

0,5 rode ui in halve ringen

40 gram verse geitenkaas

25 gram walnoten in grove stukken gehakt

Dressing van:

halve eetlepel balsamicoazijn

halve eetlepel olijfolie

1 theelepel honing

Peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de (plakjes) geitenkaas in een ovenschaal  en zet deze een paar minuten in de oven totdat de geitenkaas lauwwarm is. Rooster ondertussen de walnoten heel kort in een droge koekenpan. Leg de veldsla op een bord, verdeel de uienringen, de rode biet en de dressing erover en bestrooi met peper en zout. Leg vervolgens de geitenkaas erop en strooi de walnoten er over heen. Heerlijk met een paar stukjes donker (volkoren) stokbrood.

 

 

Lentil salad in a jar (linzensalade in een potje.......)

Voor 1 persoon:

25 gram rode linzen

30 gram rucola

1 gele paprika in brede repen

Halve rode ui in ringen

5 cherry tomaatjes

30 gram komkommer

50 gram bloemkool

30 gram mozzarella in plakjes

1 eetlepel olijfolie

citroensap, peper, zout

 

 

Smeer de buitenkant van de paprikarepen licht in met de helft van de olijfolie en gril deze in een grillpan. Zet het vuur lager en laat de repen in zo'n 10 minuten zacht worden, voeg op het einde de cherry tomaten toe en gril ze even mee. Was de linzen en kook ze daarna in water met een klein beetje zout en evt. wat azijn in 6 minuten gaar. Spoel ze af met koud water en laat ze in een vergiet uitlekken.  Blancheer de bloemkool en laat ook deze uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en maak er plakjes van.   Vul dan de pot met alle laagjes en let er op dat wat je straks onder op je bord wilt hebben je als laatste in de pot stopt. Voeg bovenop de resterende olijfolie, zout, peper en citroensap toe. Bewaar de salade in de koelkast.  Haal hem een paar uren voor je lunch eruit en draai de pot een paar keer om zodat de salade op temperatuur komt en alle smaken volledig tot z'n recht komen.  Deze salade is nog lekkerder als je hem een avond van te voren maakt!